2. 5. 2025   |   svátek má Zikmund
 

Bůček s houbami

Název Množství a jednotka
vepřový bůček bez kosti 1000 kg
sádlo 1 lžíce
cibule 1 ks
česnek 5 stroužků
houby 2 hrsti
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 45 min.
Jarča



Postup
Bůček nakrojíme na plátky, prosolíme, potřeme grilovacím kořením , kmínem a necháme odležet nejlépe přes noc.
Nakrájíme oloupanou cibuli a česnek na kostičky a na sádle na pánvi osmahneme.
Bůček dokrájíme na plátky, přidáme k základu na pánev a zprudka opečeme z každé strany dozlatova. Pak ztlumíme plamen, podlijeme vývarem nebo jen vodou a pod pokličkou dusíme do měkka. Ke konci dušení přidáme nakrájené houby. Dochutíme soli a pepřem.


 


RECEPTY

Havířská tvarohová pomazánka

Postup: Tvarůžky nastrouháme a smícháme s tvarohem, který jsme vyšlehali se změklým... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí delikatesa

Postup: Kuřecí stehna omyjeme a osušíme.Ve větší míse si připravíme marinádu. Olej,... zobrazit recept

RECEPTY

Čočkový salát se sušenými rajčaty

Postup: Čočku uvaříme s bobkovým listem doměkka, ke konci vaření ji osolíme. Scedíme,... zobrazit recept

RECEPTY

Červená řepa pečená v alobalu

Postup: Červenou řepu - množství dáme podle velikosti a počtu osob, na osobu asi dvě... zobrazit recept

RECEPTY

Chilli con carne

Postup: Cibuli nakrájíme najemno a na 3 lžících olivového oleje necháme zesklovatět.... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Pivovar Vraník na Valašsku

Penzion Vraník – ubytování Zlín je nově zrekonstruováno a nabízí v rámci ubytování 35 lůžek v 8 pokojích a 3 apartmánech. Pokoje jsou vybaveny stylovým dřevěným nábytkem, sociálním zařízením, LCD televizí, lednicí a WIFI.... zobrazit článek

RESTAURACE

Stará kuželna

Restaurace Stará kuželna nabízí domácí kuchyni, exclusivní vinnou nabídku,...